שילוב חוויות: טיול בשמורת יער ברעם

חיפוש חדש לפי אזור

סינון לפי אזור

נקה

בחר אזור

+ -
גליל עליון
writer כתיבה וצילום: מערכת האתר
ביקור ביער סבוך, הליכה בערוץ רדוד, פיקניק בטבע והצצה לאתר ארכאולוגי מרהיב- בית הכנסת הקדום.
עונה מומלצת:קיץ, חורף, אביב משך טיול:עד חצי יום
טיולי מים טיולים למשפחה טיולים לילדים מסלול מעגלי

את מסלול הטיול הזה ניתן להתחיל מן הסוף להתחלה ולהפך, עפ"י העדפתכם האישית. בכל מקרה אל תוותרו על כל שלביו, אפשר גם לרכוש חוברת הפעלה למשפחה וליהנות מחידות והפעלות (10 ₪). נתחיל את הסיור באתר הארכאולוגי המרשים, הלא הוא בית הכנסת הקדום ברעם, שנשתמר יותר מ 1500 שנה. המחזה מעורר השתאות, לבית הכנסת שלושה שערים, כאשר האמצעי מפואר במיוחד, ושלושתם מעוטרים בפיתוחי אבן ייחודיים. מעל הפתח הימני מתחת לחלון, ישנה כתובת בארמית "בני דאלעזר בר יודן" – מניחים שזוהי הקדשה למשפחה שמימנה את הבנייה. את הפתח המרכזי מעטר זר ניצחון, שמהווה סממן רומי מובהק. בעבר הופיעו גם דמויות של שתי  אלות- ניקות - אלות הניצחון המכונפות, אך הן הושחתו לפני שנים רבות.

לאחר התרשמותכם, המשיכו לטייל בתחום הגן הלאומי וגלו את חורבות הכפר המרוני ואת כנסיית הכפר שנותרה שלמה ומשמשת כיום כמרכז רוחני. מכאן נמשיך לשמורת יער ברעם הסבוכה והיפה. נחזור ברכב לצומת החדש של כביש הצפון וניסע מזרחה כקילומטר וחצי, עד לחניון על שם לאה ויצחק רבין. כאן זה המקום האידיאלי לערוך פיקניק בחיק הטבע, לנוח מעט ולהמשיך ברכב עוד כ- 700 מטרים במורד דרך העפר (סימון כחול). כעת נחנה את הרכב במפגש עם השביל "השחור" ונצא לטיול רגלי נוח, שנמשך כשעתיים.

צילום: דורון ניסים


את הטיול נתחיל בירידה בשביל ה"כחול" בתוך ערוץ רדוד עם מדרגות סלע (זהירות אחרי הגשם- הסלעים חלקלקים). עד שנגיע לנחל דישון ונפנה ימינה (סימון אדום), לכיוון נחל צבעון. לאחר כ-800 מטרים נפנה שוב ימינה ונחבור לשביל ה"שחור", השביל נכנס ללב היער ומטפס לדרך עפר. ביער צומחים עצי אלון מצוי רבים, מה שהופך את היער לתופעת טבע נדירה כיוון שעצי האלון הם לרוב לא גדולים וסבוכים כל כך. נמשיך ונחזור למקום חניית הרכב.

איך מגיעים?
בצד כביש הצפון, בין קיבוץ סאסא וקיבוץ ברעם (כביש מס'' 899), כחצי קילומטר מהצומת של כביש הצפון החדש (כ- 3 ק"מ ממזרח לצומת חירם).

מסלול הטיול באדיבות רשת הטבע והגנים http://www.parks.org.il

צימרים באזור

אולי תרצו ללון באזור
נופש בהרים נופש בהרים
חופשת החלומות לילדים ולבוגרים! בריכת שחייה, מועדון משחקים ונופים מרהיבים רמות נפתלי 053-9416215
בין הפרדס לנחל בין הפרדס לנחל
אירוח כפרי ויחודי מלא נחת ושלווה במרחק הליכה קצרצר מנחל שניר בית הלל 053-7630124
בקתות בפרדס הרמן בקתות בפרדס הרמן
בקתות עץ מרווחות ומאובזרות לחופשה זוגית או משפחתית בלב פרדס פורח בית הלל 053-2725158
אלף נוף ונוף אלף נוף ונוף
יחידות אירוח עם בריכה ונוף חלומי מכל עבר עין אל אסד 053-6248278
הצטרפו לקבוצת
ה-WhatsApp שלנו