טיול במכתש תמנע

חיפוש חדש לפי אזור

סינון לפי אזור

נקה

בחר אזור

+ -
אילת
writer כתיבה וצילום: מערכת האתר
טיול באתרי הנוף המרהיבים של מכתש תמנע ובמכלול אתרי כריית הנחושת בעת העתיקה
דרגת קושי:קל משך טיול:עד חצי יום

מכתש תמנע הוא בקעה הסגורה משלושה עברים במצוקים שגובהם מאות מטרים. תמנע בורכה באתרי נוף מרהיבים ומכלול מרתק של אתרי כריית נחושת בעת  העתיקה. הפנייה מכביש הערבה מובילה אל השער הראשי של הכניסה לפארק . מכאן נצא אל עבר אתר המרכבות ציורי סלע חקוקים באבן החול המתארים לוחמים על מרכבות מלחמה.

 

נמשיך אל קשתות טבעיות מפותחות במצוק אבן החול המערבי של הבקעה והן תוצר של תהליכי בלייה. למרגלות הקשתות מכרה מצרי קדום הכולל פירי כרייה אנכיים וגלריות אופקיות. המסלול מוביל אותנו אל הפטריה. הפטריה - מאבן חול אדומה מעוצבת להפליא על ידי המים והרוח וניצבת בעמק קטן בבקעה. בקרקעית העמק שרידי תנורים קדומים להתכת נחושת מהתקופה המצרית. עמודי שלמה הם עמודי אבן חול הבולטים בחזית מצוק זקוף בקצה הדרומי - מערבי של הר תמנע. עיצובם של העמודים נעשה על ידי המים אשר במשך שנים חרצו במצוק בקיעים עמוקים וביניהם ניצבים עמודי הענק. למרגלות עמודי שלמה יש שרידי מקדש שהקימו כורי הנחושת המצריים לאלת המכרות של מצרים-חתחור. מעל למקדש תחריט סלע מצרי - חרפושית ובה מתואר רעמסס השלישי המגיש מנחה לאלה חתחור.

 

שייט באגם שבמרכז הפארק, "נחושתמנע" - הדגמת הפקת נחושת, אוהל בדואי ורכיבה על גמלים, מוסיקה בעמודי שלמה, מילוי בקבוקי זכוכית בחול צבעוני, הטבעת מטבעה שלמה כתב חידה ועוד.

צימרים באזור

אולי תרצו ללון באזור
אוראל דירות נופש באילת אוראל דירות נופש באילת
מתחם דירות נופש מאובזרות למשפחות וקבוצות בלב אילת אילת 053-4250335
דירות נופש AH דירות נופש AH
2 דירות נופש אילת 055-4574679
וילה יונה אילת וילה יונה אילת
דף הבית.. אילת 055-4316879
מוטל נוה מדבר מוטל נוה מדבר
המקום אינו פעיל אילת 053-9349124
הצטרפו לקבוצת
ה-WhatsApp שלנו