הבניאס בשילוב צמחיה טבעית

חיפוש חדש לפי אזור

סינון לפי אזור

נקה

בחר אזור

+ -
רמת הגולן
writer כתיבה וצילום: יותם יעקובסון
טיול הכולל שרידי פולחן הלניסטי, קבר שייח דרוזי, טחנת קמח שעדיין פועלת וטנק סורי נטוש
דרגת קושי:קלה עונה מומלצת:כל העונות משך טיול:עד חצי יום
טיולי מים טיולים למשפחה טיולי פריחה

מסלול

מסלול קל, קילומטר וחצי אורכו. מתאים לכל המשפחה. נדרשת הקפצת רכבים. ניסע בכביש 90 עד לצומת המצודות (גיבור) שבקצה הצפוני של קרית שמונה. נפנה מזרחה בכביש 99. כשני קילומטרים אחרי צומת שיאון נפנה שמאלה לבניאס. מדרום לכביש נוכל לראות שרידי מבנה שבסיסו רומי ואילו המשכו צלבני וסורי. הדבר ניכר בסגנונות הסיתות השונים. עין בניאס נובע למרגלות מערה וככל הנראה בעבר נבע מתוכה ממש. מימין למערה יש גומחות החצובות בסלע וכתובת הקדשה לאל היווני פאן. פולחן פאן שהיה נהוג במקום הוא שהקנה למקום את שמו (בניאס, שיבוש של פניאס). מעל המקדש נמצא קבר שייח שהדרוזים מיחסים אותו לנבי חאדר - הנביא אליהו.

נצא במסלול לכיוון מפל הבניאס, בדרך נחלוף על פני בריכות מים מלאכותיות ובהמשך על פני צמחיה טבעית סבוכה בצד עצי פרי נטועים כמו רימון, אגוז, משמש וגפן. נבקר בטחנת קמח פעילה המונעת מכוח המים ובטנק סורי נטוש (אחד משישה טנקים שניסו לתקוף את קיבוץ דן במלחמת ששת הימים).

הערות: כדי להעביר את הרכב לסוף המסלול יש לחזור בכביש 99 כקילומטר מערבה ולפנות שמאלה בדרך עפר עד לחניון לפי השילוט המורה על מפל הבניאס.

המסלול עובר בתוך שמורת טבע מוסדרת ולכן הוא כרוך בתשלום.

המסלולים נכתבו ע"י יותם יעקובסון

צימרים באזור

אולי תרצו ללון באזור
בית כפרי בגולן בית כפרי בגולן
דירת נופש קדמת צבי 055-4316923
כחול ירוק בכפר כחול ירוק בכפר
צימרים מקסימים למשפחות ולזוגות עם בריכה מחוממת מול הנוף חד נס 053-7930973
גן עדן קסום - אצל ציקי גן עדן קסום - אצל ציקי
בקתות עץ לאירוח זוגות ומשפחות בלב בוסתן יפהפה חד נס 053-9383737
וילה נקודה בנוף וילה נקודה בנוף
וילה מפוארת אל מול נוף הכנרת חד נס 053-2428477
הצטרפו לקבוצת
ה-WhatsApp שלנו