אוכלים ומטיילים: פסטיבל האוכל הכפרי

במהלך סופי השבוע בחודש מרץ יתקיים זו השנה ה-12 פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה. זו הזדמנות טובה לספוג בו זמנית תרבות, טעמים, מוזיקה, אמנות, טיולים וטבע.

writer
ליאת עיני צילום:ענבל רוז תאריך פרסום: 01/03/2012

אוכל טוב, טעימות של בירה ויין, סיפורים מעניינים ומפגש עם אנשים מיוחדים. כל אלו ועוד יהיו בפסטיבל "אוכל כפרי במטה יהודה" שיתקיים החל מה-1 במרץ במשך חמישה סופי שבוע.
הפסטיבל מתקיים זו השנה ה-12 ביוזמת מועצה אזורית מטה יהודה ובמרכזו יהיו מאכלי עדות, סדנאות אמנים, אטרקציות מקומיות, טיולים באזור, מגוון דוכנים בשווקים כפריים וסיורים ביקבי היין ובמבשלות הבירה.

השנה מתכונת הפסטיבל שונה מעט והפעם יתקיים אירוע פתיחה בתוך אוהל ענק ברחבת המועצה האזורית מטה יהודה (בסמוך למושב נחם). האירוע יתקיים ביום חמישי ה-1 המרץ בשעה 19:00 ובמעמד ראש העיר, מר משה דדון. במהלך האירוע יתקיים מופע של הלהקות האתניות של מטה יהודה במבחר ריקודי עדות. בנוסף, יהיו דוכנים של אוכל מסורתי ממיטב המטבחים המקומיים - המרוקאי, הגרוזיני, האיטלקי, הקוצ'יני, הכורדי, התימני והישראלי ודוכני בירה ויין ממגוון המבשלות והיקבים באזור.

אוכלים שותים ומטיילים

במהלך הפסטיבל המבקרים יחשפו לתרבות המקום בכלל ולמסורות קולינאריות עדתיות בפרט. המגוון יהיה עצום ואף אחד לא ייצא מהפסטיבל רעב. יהיה ניתן לטעום שוקולדים מיוחדים בעבודת יד, עוגות מקונדיטוריות בוטיק, תה צמחים ואף לקנות סלסלת פיקניק ממיטב מעדני האזור ולצאת לטיול ביערות בסביבה.
מלבד טעימות וקינוחים המבקרים יוכלו להנות ממגוון תבשילים במקומות שונים, כדוגמת אוכל מסורתי בביתם של התושבים, קדירות בשר ביין ביקבים, טיול עם עדר עיזים וארוחת גבינות ותבשילים עשויים מצמחים שלוקטו באזור. בנוסף, יתקיימו שווקים כפריים ובהם מיטב מעדני האזור, עבודות אמנות וחפצי נוי.
מלבד הסיורים ביקבים, הטעימות והחשיפה למאכלים חדשים, המבקרים יחשפו לחוויה מסקרנת בביתם של אנשי המקום. שם, בביתם של הבשלנים המקומיים, בעלי הבית יספרו על שיטות הבישול הייחודיות של המשפחה, היסטוריית המקום ועל התרבות והמסורת. בזמן המפגש האורחים יוכלו כבר להריח את ניחוחות התבשילים במטבח הבייתי של כל עדה וכמובן לטעום אחר-כך מהמטעמים האותנטיים של המטבח הגרוזיני, טוניסאי, הודי, כורדי, תימני ועוד.

להלן טעימה מהמפגשים האותנטיים ופעילויות בתקופת הפסטיבל:

פורים במבשלות הבירה במושב צפרירים

מבשלות הבירה של מטה יהודה יקיימו חגיגת פורים צוהלת. החגיגה תכלול סיורי אוכל ויין שיתקיימו בימי שישי בפסטיבל, בליווי הדרכה מקצועית והצצה אל הסירים, התבשילים, חביות היין והבירה.
מתי? ב-9-10 למרץ בין השעות 10:00-17:00.

סדנאות אמנים ברמת רזיאל

סדנאות אמנים יתקיימו במגוון תחומים כדוגמת עבודות קרמיקה, עבודות עץ וסדנאות יצירה נוספות. במהלך היום יוגשו מרקים, עוגות וקפה.
מתי? בימי שבת ה-3 וה-17 במרץ בין השעות 10:00-16:00. יש להירשם מראש: 02-5344901.

יין משובח במושב מטע

ביקב הבוטיק נבו ישנו מרכז מבקרים הפתוח לאירוח קבוצות. האירוח כולל סיור ביקב והסברים על-ידי היינן על תהליך עשיית היין. בתום הסיור תתקיים ארוחה חלבית המשלבת גבינות משובחות, סלטי הבית, לחמים מהטאבון וכמובן יין משובח ממרתפי היקב.
מתי? ימי שישי בין השעות 11:00-15:00. בתאום מראש: 052-6071780.

סדנת סלטים

הסדנה תתמקד במצרכים להכנת סלטים ורטבים, צורות שונות של חיתוך ירקות, כגון מדליונים, אליפסה, זברה, רצועות ג’וליין ועוד. בנוסף, ילמדו להכין צורות דמוי גפרורים לסושי והקפצה ועוד רעיונות מקוריים. לסיום ינתנו טיפים לצורות אירוח הגשה מיוחדות.
לפרטים והרשמה: *8108 מוקד מידע פסטיבל האוכל.

ארוחת בשרים באזור התעשיה כנות

אירוע הבשרים במסעדת "פרה פרה" יתקיים ביום שישי ה-16 במרץ בין השעות 9:00-14:00. במהלך האירוע האורחים יוכלו לטעות מהבשרים או מתבשילי הפויקה וכן לקנות מוצרים ובשרים הנמכרים בחנות. לפרטים נוספים: 1-700-500-170.

שוקולדים במושב צפרירים

ב"שוקולד הבלגי של גליה" תמצאו שוקולד טהור בעבודת יד ופרלינים מיוחדים בטעמים אקזוטים. בנוסף, מרציפן מפרובאנס פלורנטינים וקליפות תפוז ארומטיות מצופות שוקולד מריר. במיוחד לכבוד פורים יהיו מיני שוקולד על מקל לילדים, ליצנים, מסיכות וכתרים מקושטים. כמו-כן, ניתן להזמין משלוחי מנות. מתי? שבת בין השעות 11:00-17:00. לפרטים נוספים: 052-3404536.

ליקוט עשבי בר בעמק האלה

במהלך סיור בגבעות עמק האלה בהנחיית חגית זהרה מימון,

מקומות לינה ובילוי באיזור

אולי יעניין אתכם גם

מדורים