ובעיקר טעים: פסטיבל האוכל במטה יהודה

כמידי שנה ובכל סופ"ש החל משבוע זה ועד 26.3 יתקיים בחבל יואב יהודה פסטיבל האוכל המסורתי המשלב מסלולי טיול, מבשלות בירה, ייקבים, אוכל מסורתי מקומי, בקיצור - הפנינג לכל המשפחה

writer
מאיה כץ צילום: ענבל רוז תאריך פרסום: 06/03/2011

פסטיבל "אוכל כפרי" מתקיים כמידי שנה באביב המקסים השורר בחבל יואב יהודה. הפסטיבל הזה נותן חשיפה למקום המקסים הזה ולאנשיו שקצת נסתרים מן העין, אי שם בין תל אביב לירושלים. הפסטיבל מזמין את המבקרים לטעום היישר מהסירים הביתיים אוכל מגוון ומיוחד, אוכל של בית. האביב מהווה תפאורה נפלאה לכל אלו ומובטחת לכם קבלת פנים מלאה בפריחת כלניות, רקפות, שקדיות ותורמוסים. כל שנותר הוא לבוא, לאכול , לטייל וליהנות.
 
מאחורי הפסטיבל

פסטיבל "אוכל כפרי" במועצה האזורית יואב, מתקיים זו השנה ה- 11. הפסטיבל יתקיים בכל סופי השבוע של חודש מרץ, מ ה- 4.3 ועד ה- 26.3. הרעיון שעומד מאחורי הפסטיבל הוא להפגיש בין המטייל הישראלי חובב האוכל והמזון לבין הבשלנים, או הבשלניות, אם לדייק על פי רוב, המקומיות. הפסטיבל חושף בפני המבקרים את המגוון העשיר והצבעוני של האוכל המבושל במטבחים הביתיים והאותנטיים ביישובי המועצה. דרך הפסטיבל הרבגוני הזה ניתן יהיה לחוש באופן הכי ממשי את הפסיפס המגוון הזה שמרכיב את האוכל הישראלי ואת כולנו כעם.

ומה בפסטיבל

הפסטיבל מפגיש כאמור בין אוכל, אוכלים ומבשלים. הנשים המבשלות פותחות את ביתן וליבן בפני המבקרים ומציעות ממיטב מרכולתן. זוהי הזדמנות נפלאה לטעום מאוכל תוניסאי, ארגנטינאי, הודי, תימני ומעוד מטבחים מגוונים. כמובן שמעבר לאוכל החוויה היא דרך המפגש הבלתי אמצעי עם המבשלים ועם סיפוריהם, צפייה בבישול, למידה מסודות המטבח ומהתבלינים הייחודיים שלא תמיד ניתן להשיגם בחנויות. לצד האוכל האתני ניתן יהיה להתרשם גם מהצד החקלאי של האזור- להצטרף אל עדרי העיזים וליהנות מארוחת גבינות או לבקר בבית בד ולטעום ממאזטים טובלים בשמן זית. דגש מיוחד יינתן השנה למבשלות הבירה באזור, המזמינות לחוויה בלתי נשכחת של כל החושים.

טעימה מהארועים המרכזיים

לאוהבי הגבינות ״חוות הר הרוח״  בנטף של משפחת הימלפרב ,בחווה תוכלו ליהנות מסדנאות וסיורים באזור, טעימת גבינות ומסלסילות פיקניק מפנקות עם מיטב גבינות החווה ומעדנים למטיילים ביערות הפורחים שבאזור.  בתאום מראש בלבד.
החווה פתוחה בימי וי משעה 10:00 עד 16:00 ובשבתות משעה 10:00 עד 17:00 02-5345660

״הירקניה של רוני״ משק לוי- בחצר המשק חנות קטנה ומפתיעה. חגיגת ירקות גורמה בריאים מופחתי ריסוס ישר מהשדה.  במהלך הפסטיבל יתקיימו סיורים בחממות וצפייה בסרט על המשק ותתאפשר קנייה ישירה של סחורה טרייה ואיכותית בצרוף טעימות, טיפים ומתכונים. שלל עגבניות שרי, אפונת שלג, , חצילים, קישואים, עלים ירוקים ופירות. בירקניה שפע מוצרים של יצרנים מקומיים(שמן זית, גרנולה, גבינות צאן). ג'ולי תמכור מאכלים אקזוטים מהמטבח ההודי הביתי.
מגדלים תלמי יחיאל, שישי בפסטיבל , 10.00-15.00, 08-8506272

״הארטישוק של נועם״ משפחת יעקבא- מוזמנים לחצר ביתם של בני שלוש דורות של חקלאים המתמחים בגידול ארטישוק וענבי מאכל. לכבוד הפסטיבל יתקיימו סיורים והתנסות בקטיף ארטישוק. בחצר ביתם מארח נעם לארוחת בראנץי בריאות צמחונית ובריאה שכולה מורכבת משפע מנות חמות וקרות העשויות בטוב טעם מן הירק היפיפה הארטישוק, לכבוד הפסטיבל סיורים והתנסות בקטיף ארטישוק . פתוח בשבת בין השעות 10.00-16.00 - ניתן לקבל פרטים נוספים 2278637־054

דואי מאור, מציע את מאכליו הביתיים באזור לכיש, אפשר למצוא אוכל מהיר בהכנה ביתית. החומוס המיוחד שלו, שמן הזית המופק מזיתים נבאלים, הלבנה והמאלבי ינעימו לכם את השהות בחבל לכיש. בואו ותתפנקו במנת חומוס סביח, גרגירים או שקשוקה. תהנו מכוס תה עשבים המוכן במקום על האש. בכל שבת אמנים מהאזור יציגו וימכרו את יצירותיהם, בחיק הטבע בצומת אמציה־שקף שישי-שבת בצל העצים בצומת אמציה  החל מ 7.00- ועד החשכה. במשך השבוע בחניון סיירי לכיש, 052-3920319

מרכז מבקרים לשמן זית- המבקרים במרכז ייהנו מטעימה מודרכת של שמני זית וממוצרי הגורמה של בית הבד. במקום יוקרן סרט על תהליך הפקת השמן. שישי, ב 11.00 הרצאה על שמן הזית, איכותו, חשיבותו והכרות עם הזנים השונים. ביום שישי, 18.8, יתקיים שוק איכרים שמח שדוכניו על טהרת יצרנים קטנים מקומיים. מושב בני דרום בימי שישי, 10.00-13.30 בימים אי-הי לקבוצות בלבד בתאום מראש
8515555־08, 050-8616666

״שביל עיזים״ מחלבה, מעדנייה, מסעדה- טל שחר מטבח כפ

מקומות לינה ובילוי באיזור

אולי יעניין אתכם גם

מדורים